Neretva rafting

O raftingu i Neretvi - cesta pitanja

Ohrabrujemo svakog, mladje i starije, bez obzira na spremnost i godine, da dozive sva uzbudjenja i zabavu raftinga na Neretvi. Nasi gosti su cesto pocetnici, i mnogi upravo sa nama dozive rafting po prvi put.
konjic
Neretva ili kako je stari Kelti nazvaše „Božji dar“ ili NERA ETVA, duga 230km, koja protice kroz Konjic, je najduza pritoka Jadranskog mora sa istocne obale. Poznata je po smaragdnozelenoj boji, čistoj i u gornjem toku potpuno pitkoj vodi, kao i po bogatom biljnom i zivotinjskom svijetu. Mnogi Neretvu smatraju hercegovackom ljepoticom. U njoj žive i jegulje. Upravo 20km od Konjica, rijeka Neretva je naj cisca, naj nepristupacnija, i potpuno netaknuta. Prelijepa priroda, i nepristupacnost je upravo zbog toga cine idealnom za rafting spust.
neretva
Svi nasi skiperi su vrhunski obuceni i svaki nas put je detaljno isplaniran uzimajuci u obzir iskustvo i fizicku spremnost raftera. Prije svakog polaska svi nasi gosti dobivaju sigurnosne prsluke, koji ce ih, u slucaju prevrtanja, odrzati iznad vode, bez obzira da li je plivac ili ne. Mnogi su ne plivaci uzivali u carima raftinga sa nama. Ne postoji prepreka koja vas sputava da dozivite rafting u punome sjaju. .
neretva
Rafting na rijeci Neretvi traje izmedju 5 i 6 sati, i dug je 18km. Pocinje kod sela Glavaticevo, a zavrsava ispod sela Dzajici, nedaleko od Konjica.
Plan aktivnosti:

  • 08:30h - 10:00h Dolazak u bazu – dorucak, i pripreme za rafting
  • 10:00h - 10:45h Prevoz za Glavaticevo, odakle rafting pocinje
  • 11:30h - 16:00h Rafting na Neretvi (pauza za rostilj, kupanje, slikanje..)
  • 16:00h - 17.00h Povratak nazad u bazu, rucak
  • 17:00h Odlazak
Kremu za suncanje, kupaci, "japanke" i dobro raspolozenje za nezaboravno iskustvo. Ako zelite, mozete ponijeti digitalnu kameru za slikanje. Nosenje dragocijenosti kao sto su nakit i satovi ne preporucujemo.
Rafting pocinje dolaskom u nasu bazu, u basti, u Konjicu, pored starog Mosta. Prije svakog puta upoznacete se sa vodicem, koji ce vam obezbijediti svu potrebnu opremu. Nakon dorucka u nasoj basti, i presvlacenja, prevozimo vas u Glavaticevo, sa minibusom, gdje rafting i pocinje. U pocetku,na mirnom dijelu Neretve, vodic ce vas uputiti u pravila ponasanja i osnovne tehnike veslanja. Nakon nekih par sati i predjenog pola puta, vrijeme je za rostilj ili pauzu za kupanje i suncanje. Uzivajte u suncanju, plivanju, slikanju, ili jednostavno uzivajte u netaknutoj prirodi Neretve... Kada se nas put priblizi kraju, dolaskom u selo Dzajici, vracamo se nazad u nasu bazu u Konjicu, gdje se mozete presvuci, druziti, i uzivati u tradicionalnoj bosanskoj kuhinji, u prelijepoj basti, udaljenoj svega nekoliko metara od Neretve i Starog Mosta u Konjicu. terrace
Rafting Neretva, Stara Carsija, bb, Konjic
+387 61 628 543
info@riverraftingneretva.com